CD

Buy cd

I Jesuskirken står Nordens eneste Cavaillé-Collorgel, og det fyldte 125 år den 6. september 2015.

Det markerede jeg ved at indspille to af Widors kendteste orgelsymfonier – den 5. og den 6. – i Valby, da netop de to orgelsymfonier repræsenterer en idérigdom og et bredt kunstnerisk udtryk – fra det storladne til det fine, fra det jublende til det eftertænksomme – og viser, hvorfor Jesuskirkens orgel er en perle indenfor orgelverdenen.

Foto side 7Widors 5. og 6. orgelsymfonier er også næsten samtidige med orglet: Symfonierne blev udgivet i 1879, kun 11 år før Cavaillé-Coll-orglet blev leveret til Jesuskirken.

Den sidste sats på CD’en – Toccataen fra den 5. orgelsymfoni – er en af de kendteste orgelkompositioner i verden. I Danmark er den med sin sprudlende og festlige karakter mest kendt som udgangsmusik til de kongelige bryllupper og til mange festlige lejligheder i folkekirken i øvrigt.

CD’en kan købes direkte via nedenstående link – eller af mig, enten i Jesuskirken eller ved mine koncerter.